Mine strikkeprosjekter

Nisseluer og lillebror

Så hard et blitt desember og ting og saker har skjedd i hjemmet mitt. Vi har solgt et hus, kjøpt et annet og ja så kom det også en baby midt oppe i det hele. Bittelillebror kom og han lever opp til tittelen sin, han er så liten at det kun er de hjemmestrikka tingene som alle trodde ville bare passe en dukke som passer. Så jeg er i gang med å strikke litt i mindre størrelser, med de utfordringene det har. Men mer om det senere, ellers kan du se på min instagram konto 😉

December has arrived after a very busy November. We have sold a house and bought a new one + we’ve added a new boy to our little tribe. He is so tiny so the only hand knit he fits was originally thought to fit a doll….But luckily babies grow and mama is already knitting something new. Will post more pics soon here but first on to a Scandinavian tradition: Nisse hat. It’s a red (sometimes with pattern) hat that many wear during December. I knitted these last year but never blogged about them. 

nisselue-akeDesember har ankommet og med masse fyr og flamme i øynene på (spesielt) min 5 åring. Som har fått julekalender, risengrøt til middag og selvsagt har mamma funnet frem den fine og myke nisseluen jeg strikket i fjor. Lua er strikket uten oppskrift i baby alpakka fra Lamana (med 1 nøste holder til en lue). Farge ‘chilli’ er helt perfekt og garnet er supermykt. Såpass at jeg drømmer om en lue til meg selv i samme garn.

Nå skal jo mistemann også få en lue men da må jeg lete etter en oppskrift, hode er jo bittelite.

PS ser du etter en nisselue oppskrift er denne fra Spetakelstrik veldig fin.
Bildene er fra i fjor da vi feiret jul i Oslo med litt snø.

The hats fit this year too, the pictures are from last year (we don’t have snow here yet). All I need now is to see if I can find a pattern for a baby version. 
20151230_2933