Ikke kategoriseret

Vintagestrik fra Rauma garn og verdens bedste grøn

Nogle farver er bare flottere end de andre, for mig er det pink og denne mega lækre grøn. Derfor er jeg ekstra lykkelig over at norske Raumagarns nyeste katalog kredser om lige denne farve. Er den ikke totalt smuk? Jeg faldt for den da jeg var til Oslo Design Fair forrige weekend for at kigge på forårets nyheder. .   Rauma Garn er et gammelt norsk garnfirma der er kendt for sit populære uldgarn, Finull, der bruges meget til koftestrik. Rauma har iden sidste tid, haft meget fokus på at alt garnet er spundet i Norge og af norsk uld. Kataloget hedder noget så kedeligt som 241R og er tydelig inspireret af 40erne og 50erne.
241R rauma

Katalogen er designet af Raumas nyeste stjerneskud, Marie Cecilie Dahl. Foruden den smukke grønne viser 241R frem forårets trendy dæmpede lidt beskidte farver. Hulmønster eller lace er meget brugt sammen med ribstrik. Normalt er jeg ikke til alt det der lace men dette kan jeg godt lide.

Rauma-garn-40-talls-strikk

Marie Cecilie Dahl har designet en meget feminin katalog, med nederdele, toppe og trøjer. Mine favoritter er den ribstrikkede sweater/tunika, slåom-cardigan (men gerne uden slåom-delen) og et slags wrap/ bredt halstørklæde med lace mønster. Jeg kan godt lide at kataloget ikke kun følger trenden fra Norge lige nu, der det er kofter og norsk tradition der det er fokus på.

Rauma-241R

Garn der bruges i kataloget:

Finull & Lammeullsgarn

Hvor kan jeg finde dette?

Jeg har snakket med Rauma om hvorvidt dette kommer til Danmark men de ved ikke. Så nu venter
vi. (ellers så får det komme med i tasken næste gang jeg er i Oslo). Du kan se forhandlerlisten her

Tak til Rauma for billederne. Vil du se mere fra kataloget kan du kigge her