Mine strikkeprosjekter

Hvordan blokke en genser med snø

I går var jeg ferdig med Riddari og selvsagt skal den blokkeres*. Men i stedet for å fylle opp vasken tenkte jeg at det sikkert ville være bedre å prøve med snø.

*Blokkering er fra engelske ‘Blocking’ og betyr ganske enkelt etterbehandlingen av et strikka plagg. Jeg pleier å gå for ‘wet blocking’ dvs vasking av plagget, der det ligger i lunket vann med lanolinsåpe i cirka 15 minutter, presse ut vannet og tørke flatt. Grunnen til at jeg blokker er for å friske opp plagget og få jevnere glattstrikk.Riddari-in-snow

blocking-sweater-with-snowRiddari-block-in-snow

Hvordan bruke snø til å blokke:

Egentlig er det veldig lett. Ta plagget med ut i nysnø og pakk det inn i snø. Sørg for å klappe snøen godt inn i plagget. La det ligge i snøen litt innen du tar det opp og og børster av snøen. Tørk flatt.

På bildet ser du meg med min Regnbue Marius, Westknits Exploration station-sjal, litt stor lue og Blåbærvotter i Finull (strikket av mamma).

sweater-packed-in-snowRiddari-blocked-in-snow

Just finished with my Icelandic round yoke sweater and it needed some blocking. But instead of wet blocking in the sink (my usual way to block wool sweaters) I decided to take advantage of the fresh snow. This winter sweater needed to be snow blocked

How to block sweaters with snow

Its a very easy way to block. All you need is fresh snow. Take the sweater outside. Put it in the snow and start packing the snow on top. Make sure to pack it into the sweater. Let it stay in the snow for a short while before you take it up and brush off the snow. Dry flat inside.