Strikning med mere

Inspirasjon: Farging av garn

Kool aid garn

Dette er et bilde fra forrige gang jeg farget garn. Det var et rent ‘la meg se hvordan gjør jeg nå det’ eksperiment uten mye dokumentasjon (bortsett fra noen bilder). Fargen jeg brukte var ‘Kool Aid’ og garnet var bare noe jeg fant i skapet (rester i ren ull).

Utrolig å tenke på at det faktisk er folk som drikker noe som farger så bra. Alt garnet duftet av gotteributikk. Uansett, det er over 3 år siden nå, så da er det på tide med et nytt eksperiment. Denne gangen godt bevæpnet, med utvalgt garn, hansker, forkle og jeg er ikke alene med en baby og bruker microbølgovnen. Dessuten har jeg funnet masse rart og spennende om farging på Pinterest. Alt finner du på mitt pinboard Yarn + Dye

Farge med Kool Aid

Kool aid farget garn

Da jeg sitter med en bunke Kool Aid så blir det primærfargen som skal brukes denne gang. Jeg har funnet så masse på nettet om farging med Kool Aid og henter inspirasjon her (med masse teknikker) og her (om kaldfarging med Kool Aid). Drømmer om flotte nøster og kommer nok til å gå litt amok…..he he. Har jo lyst til selvstripende garn eller kanskje jeg skal male fargen på

Farging med det vi finner i kjøkkenskapet

Hjemmefarging av ull

Vi planlegger også å se hva vi kan finne på av det vi har i skapene og her er vi inspirert av Yarnphreaks liste.  Jeg har jo gule løk, kaffe, gurkemeie, kakao og chilli i skapet….hmmm

Kaldfarging

farge garn med sorte bønner

Er utrolig spent på å prøve kaldfarging men det blir mer når sola titter frem igjen. Da skal det bli både gurkemeie og blåbærsaft-garn (inspirert av Monstermønster) og hva med sorte bønner? Masse tips å finne her. Bildet er også lånt derfra.