Strikning med mere

Fargefest del 1 – Gjøre alt klart

Klar til å faege

Jeg har farget garn i helgen. Masse kjedelig garn har blitt tryllet om til masse flotte farger. Men jeg tenkte jeg skulle fortelle litt om prossessen. Som jeg tidligere har skrevet om inspirasjonen så er jeg nå klar til å skrive litt om planleggingen.

  1. hva skal vi farge med?
  2. hva skal vi farge?

Hva skal vi farge med?

i grunnen er det masse man kan farge garn med. Fra konditorfarge til sopp og ugress. Men vi tenkte å holde oss til de trygge. Konditorfarge, spesielt etter vi så fargene fra franske Intheloop, gurkemeie, da medfarger Britt Eva gjerne ville ha samme farge som hun hadde sett hos Monstermønster og resten av Kool Aiden jeg hadde fått fra USA. (Kool Aid er egentlig pulver du lager saft av men egner seg godt til farging av garn også)

Garn som skal farges

Her er litt av det vi bestemte oss for å farge. Rester i ull, alpakka og alpakka/silke i tillegg til garn fra Järbo som skal, ifølge dem, være velegnet til farging. Vi kjøpte Rå (merino superwash) i en grå nyanse og Gästrike (100 % ull) ufarget. Da vi var uskre på hvordan de ville ta farge så var det hele et sjansespill.

Klar til å farge!

Ikke så fort, selv om vi hadde garnet og fargen skulle det mer prep til innen vi kunne gå i gang. Alle skulle vikles løst opp (over en stol feks) og bindes med bomullsgarn for å ikke bli surr i fargegryta. Så ble det lagt i vann for å kunne bedre suge til seg farge.

Les mer om farging, og resulterer i neste del.