Mine strikkeprosjekter, På pindene

Regnbuegenser til lillebror

regnbue raglan

På tross av et skap fylt opp med strikk ( har arva masse) måtte jeg jo strikke noe nytt til lillebror. En genser som kunne varme i løpet av høsten, til å ha på i barnehagen og ute i sandkassa. Jeg er stor tilhenger av ribbestrikket gensere til gutter som skyter i været. Og lillebror er av den typen, på tross av at han kun er 1 1/2 år er han på størrelse eller større enn de på 2 1/2 i barnehagen.Ribbegenser i regnbuefarger

Garnvalg
Da jeg har en *kremt god garnsamling så var det bare å ta for seg. Jeg ønsket en genser som kunne brukes rett på hud, som hold godt når den blir dratt av å på og som kunne vaskes i maskinen. Selv om jeg er stor tilhenger av ren ubehandlet ull, falt valget på noen glade strømpegarnsrester. Mye av garnet er fra da jeg strikket regnbuesokker under OL i Russland.

regnbuegenser
Oppskriftsvalget
Tidligere har jeg strikket nøstebarngenser med stor suksess og forsøkt å snu en av gratis oppskriftene til Ann Myhre. Men nå tenkte jeg at å bruke Anns oppskrift, slik den var ment å strikke, fra bunnen og opp. Oppskriften har noen fine detaljer som jeg syns passer godt til en aktiv gutt, tommelhull og ekstra lengde i ryggen.

 

Oppskrift: Ikke helt ribba – Ann Myhre
Endringer / problemer:
Jeg strikket ekstra lengde og hoppet over flettene i raglanen. Videre så hadde jeg ikke mer grå og ente med å strikke opp all det røde…. Derfor ble den litt bred i toppen men tror det er ok til bruk, tenkte å strikke et knappeskjerf i noen andre rester til å ha i halsen når det blir kaldt igjen.