På pindene

Jakten på favoritt strikkepinnene

strikkepinner_collage

For litt siden postet jeg dette bilde på instagram, av tomme strikkepinnembalasje. Og det fikk meg til å tenke på hva mine favorittpinner egentlig er. Der er jeg faktisk usikker. 

Akkurat nå strikker jeg Loppa kofte med Karbonz fra Knit Pro. Super med spisse tupper når man strikker mønster og pinnene er ikke kalde som metall å holde i. Men på det tynne ullgarnet jeg bruker så setter garnet seg fast i overgangene på pinnen. Irriterende. 

Moonraker sjalet blir strikket med Spectra pinner i akryl. Pinnene er kule, lette og blir varmer opp i hånda når man strikker med dem. Lenge har de vært favoritter men skrur seg også løs når jeg strikker (er det bare meg som gjør det?). Så har jeg oppdaget at jeg kan ha ømme hender etter jeg har strikket en del men det kan være andre ting enn pinnene. 

Mitt tredje strikketøy, en klut i bomull, blir strikket med Chiagoo. En strikkepinne jeg kjøpte da jeg var på festival i Sverige. Ikke akkurat en pinne som er tiltenkt klutestrikking. Dette er en fastpinne med super fleksibel (metall?) vaier – og jeg gleder meg til å prøve denne med magic loop. 

Har også en del andre pinner. Bambus (Clover) som er litt spisser til meg, et Dreamz sett som bruker når jeg skal opp i pinnestørrelse ( strikker for det meste med 2 1/2-3 mm) og to Cubics faste rundpinner som jeg bare elsker men som ikke er lange nok til store prosjekter. Kanskje jeg skal teste dem som mulige favorittpinner? 

Hva er din favorittpinne?