Mine strikkeprosjekter

Sinnasau del 2 – Klipp i strikk

IMG_0858

Dette er tredje gang jeg klipper i en jakke, og jeg er spent hver gang. Denne gangen med mere ro på. Det har vært noen som har spurt etter hvordan jeg gjør via instagram så her er det.

Jakken er strikker rundt med klippekant i ubehandlet ull. Merk at metoden med å klippe opp uten søm eller heklekant er kun mulig i ubehandlet ull. Ønsker du å lære mere om dette, som på engelsk kalles steek eller steeking, anbefaler jeg Jenny Eungs fine video som du kan finne her.

Klipp i strikk

Klippekanten på min jakke er på 7 masker og etter anbefaling fra designeren. Den er strikket på denne måten: 1 vrang 5 rett og 1 vrang. Når dette klippes opp krøller det seg inn på baksiden, se den tredje bilder for å vise hvordan det ser ut innen jeg sydde.

Jeg klippet midt i den midterste maske med en skarp saks. Etter det sydde sårkanten med attersting innen den kom i bad med Wrapture i over 15 minutter. Wrapture er en såpe med lanolin og jasmin olje og skal ikke skylles ut. Laget til å “blokkere” strikk. Etter det ble jakken tørket i form ( strakk litt på overermene da jeg ikke liker at de er trange). Så var det kun en ting igjen, hva slags knapper skulle den ha?

Garnet jeg har brukt er Kauni EZ, Kauni lys grå og 2 trådsgarn fra Hjelholt Uldspinderi.