Mine strikkeprosjekter

Ferdig med Sinnasauen

IMG_0857

Endelig har jeg en jakke som passer meg! La meg forklare, en av mine forbandelser i 2014 var at jeg strikket nesten 3 jakker som ble for store. Så jeg bestemte meg for å virkelig gjorde det riktig. Jeg fant frem en gammel oppskrift som jeg bare skulle ha – Sinnasaujakke av Ann Myhre, kjøpte det riktige garnet Kauni i nydelig turkis.

Strikkeprøven viste at jeg strikker løsere enn oppskriften sier, dessuten har jeg en kropp som ikke alltid passer inn. Så det var frem med gode gammel omregningsformelen til Ann Budd, som er perfekt til oss som ikke holder strikkefastheten. Du kan finne formelen gratis her.

Videre tok jeg mål på en genser jeg liker formen på og med dette kunne jeg starte å strikke. Først del ble til på førjulstur til oslo med super hjelp til prøving av min mor – den ble prøvd på mange ganger i forbindelse med deling til ermer. Så deilig med hjelp da dette blir en mal for fremtidige gensere/ jakker med rundfelling. Resten av jakken har vokst på diverse bilturer, familiefester, båttur og siste masken strikket på nyttårsaften. Alle trådene ble festet 1 januar og jakken ble klippet opp etter en stormfull tur i båt tilbake fra oslo til København 1-2 januar. Mer om oppklipping i neste blogginnlegg.