På pindene

Hvilken strikkefasthet?

Hva er dette? En strikker som, på tross av å vite at hun strikker løst, legger opp til en kofte i ukjent garn på pinner tykkere enn anbefalt og resultatet er at den er alt for stor? Og ikke minst ignorerer dette og strikker ferdig hele bolen, går løst på ermene og innser at her er det ikke nok garn. Hva er nå det? ….jo det er meg. ‘Hei jeg heter Heidi, jeg glemmer noen ganger å strikke strikkeprøve’ Her har du Loppa, strikket på pinne 3,5 mm med 2 tråds garn fra Sjøllingstad…

Og her kan du se den ligge under en genser som faktisk passer meg. Loppa er jo egentlig en figurformet jakke (eller kofte) men det ble den *kremt* ikke hos meg. Jeg er super flau. Jeg har faktisk prøvd den på, tenkt ja litt oversize er jo greit. Fortalt megselv at den blir jo en kosejakke…. men kommer jeg til å gå med en jakke som har over 10 cm for mye ekstra rom i ryggen da? Nei.

Så nå har jeg trevlet det opp… ja ikke det hele, hadde ikke mot nok til å trevle opp bærestykke selv om jeg nok burde gå ned en størrelse for at den skulle passe helt perfekt men det overlever jeg. Nå strikker jeg den på nytt, ermene først og det uten lopper for å være mere effektiv. Fortsatt med pinne 3,5 mm da jeg syns det ser fint ut selv om det kanskje ser litt glissent ut på bilde. Når det gjelder bolen så kommer jeg til å ta inn 4 steder, i side n+ 2 steder i ryggen for å få mer figurformet kofte. Tror det blir tingen. Men om det blir lopper der vet jeg ikke. Syns loppene er fine og den heter jo loppa men tror den strikkes fortere uten…

Så bør jeg ha nok garn til ermer og bol neste gang