Strikkebøger

Strik til banditter – ny bok fra Signe Strømgaard

image

Jeg har ventet et helt år på at danske strikkedesigner Signe Strømgaard skulle komme med sin strikkebok ‘Strik til banditter’. Helt siden jeg var så heldig å komme med på en bransjemesse her i danmark der jeg satt og spise lunsj sammen med de ledende danske strikkedesignerne. Der gikk det opp for meg at jeg satt vedsiden av henne som står bak Novakjolen, Ekornlua og Hjortekjolen – alle designs jeg beunder. Det var Signe Strømgaards aka Signest design.  Og nå har hun kommet med bok som jeg er så heldig å få et anmelder eksemplar

– PSST du kan også vinne en til din samling, se hvordan lengre ned.

image

image

Boka er full av flott enkel moderne barnestrikk. i deilige klare farger. Selv er jeg en stor fan av de to grunnoppskrifter på barnegensere strikket ovenfra og ned – en versjon med raglan, Lurifax, og en med rundfelling, Fusentast. Faktisk har min vennine, som har bloggen Sticka på en budget, allerede gått i gang med den med rundfelling. Vi har begge lett etter gode grunnmodeller med denne supre konstruksjonen. Takk Signe! Her kommer det en variant av Lurifax fra meg til storebror i løpet av høsten.

image

image

Boken er en blanding av strikk som både jente og guttemammaer liker, litt til både de som vil ha noe avansert og de som foretrekker det enkle. Jeg liker at det er deilig strikk uten mye tull – dette er strikk som både barn og voksene liker. Ja også er jeg svak for de grafiske elementene hun bruker og selvsagt hvallua da min storegutt elsker alt om fisk. 

image

Jeg er så glad for at Signe sente boka til meg – og enda bedre jeg har fått et eksemplar som du kan vinne. Så skriv en kommentar og si hvilke av designene du helst vil strikke først. Du kan se alle designene her. Jeg finner en vinner onsdag kl 12:00

Jeg har også snakket med Signe i serien Meet the knitter, og du kan se flere av Signes design her