Interviewer & Features

Møt Signe Strømgaard aka Signest design

Signe Strømsgaard aka Signest design er en av de strikkedesignerne jeg bare har ventet på å få intervjue. Jeg skrev om henne første gang i august 2013 da jeg var så heldig å møte henne og en gjeng med danske designere til en messe i Danmark. Allerede da hadde jeg lurt litt på hvem som stod bak en nydelig kjole med rådyr jeg hadde sett. Les mer om den gangen her.

Signe nevnte dengang at hun jobbet med en strikkebok til barn,  så derfor er det en god anledning til å ha henne med i Meet the knitter og samtidig få smugkikke på noe fra den nye boka som kommer i august.

Signe Strømgaard

Hvordan/ hvorfor startet du å designe?

Jeg har været kreativ. På mange forskellige måder. Jeg kan ikke lade være, og sådan har det altid været. Da jeg lærte at strikke for ikke ret mange år siden, var det som om noget pludselig gik op i en højere enhed. Istedet for at at være kreativ i det små i alle mulige retninger, samlede al energien sig i strik. Strik er fantastisk til at udtrykke sig kreativt, og så har det en kerne af logik, som kilder min hjerne på den helt rigtige måde (hvis det giver mening).
Jeg begyndte ikke at designe det jeg strikkede lige med det allerførste, men der gik ikke ret lang tid heller, før jeg ikke kunne lade være. Ideerne boblede frem, og det var (og er) den fedeste udfordring at omdanne dem til et design ved hjælp af tal og ord og strikkepinde.
Aksel vest

Hva var det første du designet som var ment til almen bruk?

Det allerførste der blev udgivet var en vest med hætte, som jeg kaldte Aksel efter min søn. Opskriften blev udgivet i Petite Purls, et amerikansk online strikkeblad med gratis opskrifter på børnetøj. Senere har jeg oversat den til dansk også. Billedet viser mit originale forslag overfor det endelige design. Det her var også første gang jeg prøvede at samarbejde med andre om et design. Det var en lærerig proces.
Nova by Signe Strømgaard

Hvilke design er mest populært og hvorfor

Mit mest populære design er endnu et jeg lavede for Petite Purls. En stribet pigekjole der hedder Nova – opkaldt efter min datter. Den oversatte jeg også til dansk.
Det er så sjovt og fedt at gå på Ravelry og se alle de fantastisk kreative ting folk har skabt baseret på den opskrift.
Pomona by Signe Strømgaard

Hvilke av dine egne design liker du best?

Jeg er så utrolig priviligeret, at jeg har muligheden for at arbejde med det jeg elsker hver dag. Jeg elsker at skabe nye design og jeg er altid forelsket i den næste idé. Lige nu arbejder jeg med at få de sidste design til min bog med børnestrik færdige, så lige nu er det dem jeg bedst kan lide.
Hvis jeg skulle nævne et, der allerede er ude i verden ville jeg sige Pomona-sjalet. Det var en anderledes og interessant proces at designe det, og så er det så blødt at have om halsen.

Ditt favoritt garn

Jeg tror nok det er lidt det samme som med design. Jeg er forelsket i det jeg har mellem hænderne. Men der er også nogle garner jeg vender tilbage til igen og igen. Peruvian Highland Wool, Cinnia og Indiecita fra Filcolana. Og Rasmilla’s Ynglingsgarn. Der er sikkert flere, som jeg har glemt… Alt for meget lækkert garn i verden, og ikke tid nok til at strikke det hele.

Nevn 3-5 favorittdesignere (helst uavhengige designere)

Jeg lever for tiden lidt i min egen strikkeboble og har slet ikke fingeren på pulsen, så jeg er garanteret gået glip af en masse spændende nyt. Og hvis ikke jeg bare skal nævne folk som jeg er så heldig at kende personligt og er fan af fordi de både er super dygtige og utroligt rare, så kan jeg måske nævne et par af mine øvrige favoritter. Jeg er meget betaget af flerfarvestrik lige for tiden, og derfor tænkte jeg straks på Kate Davies i Skotland, der laver de smukkeste design og tager de skønneste billeder. Jeg har et crush på Unn Søiland Dales Eskimo genser, selvom den jo ikke just er en nyhed. Og Pinneguri. Jeg gad godt have alle deres farvesans.

woolrocksinterview3.jpg

Hva er dine strikkeplaner?

Min helt store strikkeplan, som jeg arbejder på at gøre til virkelighed netop nu, er at udgive min strikkebog. Bogen kommer til at hedde Strik til Banditter og den kommer til august. Planen er at den skal fyldes til bristepunktet med friske og farverige strikkedesign til børn i alderen 2 til 10 år, og det arbejder jeg på højtryk på. Snart skal hele herligheden nemlig fotograferes, og det glæder jeg mig helt vildt til.