Mine strikkeprosjekter

Ull mine barn bruker

20140219-114912

Jeg fikk spørsmålet via Facebook, hva bruker egentlig gutta mine av alt det håndstrikka de har? Her er svaret.

Mine gutter er de yngste barna i min familie, så tillegg til det jeg strikker, det de får av nystrikket fra tanter og bestemødre som strikker, har de arva strikk fra sine fem søskenbarn. Så du kan trygt si at vi har masse strikka plagg hos oss. Så mye, at vi ikke alltid får brukt alt. I Danmark blåser det en del, som betyr at det er vanskelig å få brukt tykke gensere så mye som jeg vil. Storebror, på nesten to og et halvt, bruker mest strikk om våren og høsten. Da passer det fint med strikket jakke under regntøyet eller som jakke når det ikke blåser så mye. Hjemmestrikka finlandshette passer supert under sykkelhjelmen (her sykler vi hele året).

Ellers så bruker storebror en del strikka vester, spesielt hjemme da vi har kaldt gulv og han elsker å ligge på gulvet å leke. Nå som jeg tenker på hva han bruker, kan jeg se han mangler flere tynne gensere han kan bruke inne. Akkurat som favorittgenseren han brukte fra 7 måneder – 14 måneder.

20140219-195838

Lillebror derimot bruker masse ull. Han er kun to måneder og en riktig ullprins. Favoritter til en liten baby er jakker, selebukse, heldress, votter, luer, vester, sokker – ja det hele.

Selebuksen (oppskrift Nøstebarn), omslagsbodyen (oppskrift Myk start) og rillestrikket teppe i Abulita tjukk merino (strikket ferdig dagen etter han ankom / strikket på skå) er klare favoritter.

På lista/ på pinnene til gutta er det tynne gensere og jakker. Ikke helt ribba-genser (Ann Myhre/ Gratis oppskift), Rullegenser med personlig vri (Nøstebarn) og en ny selebukse (On the go-overall/ Gratis oppskift) er planlagt.