Mine strikkeprosjekter

Økologisk håndfarget merinogarn fra Morrisgarn

økologisk-garn “Jeg må bare bestille dette garnet” roper jeg til mannen. “Ikke det at jeg trenger garn da” hvisker jeg til megselv i det jeg sender mail til Anna i Morrisgarn. Men bare tanken om en grønn jakke til megselv i myk myk merino som attpåtil er håndfarget og økologisk, er bare noe jeg ikke kan motstå. Morrisgarn er en liten svensk garnwebshop, med kun økologisk garn ( virker det som om svenskene er mer opptatt av dyrevelfærd når det gjelder garn enn oss andre skandinaviere) – og ikke minst er det håndfarget garn, for Anna farger selv.

Jeg får fort kontakt med Anna som uten problemer fikser det sånn at jeg kan bestille garn til Danmark – bonuset med å ta kontakt er at hun har 4 hesper i favorittfargen grønn (green fried tomatoes) og ikke 3 som det står i butikken. Og prisen? Vel ikke billig men det føles godt å bestille fra en skandinavisk ‘indie dyer’. Problemet nå er at jeg vil i gang med det samme…og fargen er bare enda finere enn på bilde i butikken…. Jeg bare vet ikke hvilken oppskrift jeg skal strikke, kom gjerne med tips.

Garnet er i Sport vekt dvs 24-26 masker på pinne 3-3,5 mm men jeg strikker litt løst og skal selvsagt lage strikkeprøve. Jeg oppdaget Morrisgarn gjennom bloggen til Clara Falk.

I just received four amazing skeins of hand dyed organic merino yarn from an indie dyer in Sweden, Morrisgarn. Not that I needed more yarn but just seeing the fantastic green colour ‘fried green tomatoes’, noticing that it’s organic (rare to get ecological yarn in Scandinavia) and that it was hand dyed and from Scandinavia (the wool is from Patagonia but dyed in Sweden) – well it was hard to resist. I plan to make it into a cardigan, just for me – but not sure what pattern, feel free to tip me. Perhaps Hanna Fetting’s Featherweight? .