Strikkebøger

Barnestrikk fra mørkeloftet

blomster gensermørkeloftetBarnestrikk fra mørkeloftet er en bok jeg gleder meg til. Den er full av oppskrifter fra Sandnes arkiv 1972-1985. Det er Evelyn Sævik fra Las Meninas som har børstet støv av de gamle oppskriftene og gjort det mulig for at vi andre skal oppdage disse skattene, for skatter er det. Akkurat som Den Store guttestrikkeboka er denne full av flotte oppskrifter som skriker ’strikk meg’ og ja en god del til oss guttemammaer  – toppers!

retro genser med hetteselebukse

Å strikke egne plagg i garn av god kvalitet er en måte å begrense “bruk og kast” – kulturen. Hjemmestrikket inneholder verdier som bærekraftighet, gjenbruk og nøysomhet. Dersom plagget har god design er det mote som ikke går av moten.

Evelyn Sævik fra Las Meninas

selekjoler

Mine favoritter er selvsagt til gutta, Rockagenser og hettegensere er fantastiske.

rockegenserstrikka hettegensereBarnestrikk fra mørkeloftet finner du i butikk fra ca. 15. oktober 2013.
Alle bilder er tatt av Fotograf Kristin Støylen

Norwegian knitting book filled with old Sandnes patterns as we remember it from our childhood.