Inspiration

Strikk to på en gang

Akkurat nå er jeg i gang med å strikke strømper – to på en gang. SÅ jeg tenkte jeg skulle dele den teknikken med deg. Dette passer til alt man skal strikke to av – dvs votter, sokker, ermer. For jeg er med på at det er kjedelig å strikke sokk nr- 2.

Metoden strikkes med magic loop – dvs på rundpinne. Det gjør at du slipper for at en av dine pinner plutselig faller ut. Det er ihvertfall et problem jeg pleier å ha når jeg strikker på 5 pinner. Begynnelsen kan være litt vanskelig men når du først er i gang så har du plutselig strikket to på en gang. Jeg bruker metoden jeg har funnet på Knit Freedom.
Første gang du prøver dette er det en god idé at du prøver det med garn av to forskjellige farger, da det fort blir backlash. Og ja mohair er ikke en god ide – jeg har også litt problemer med alpakka…

I’m knitting mittens – two at the same time. I’m using a method I found on Knit Freedom that makes it possible to knit two of anything – socks, cuffs, mittens whatever – at the same time. So no more boring socks number tow! The method is easy, requires magic loop and a bit of practice. But you avoid the problem of dpn’s falling out of my knitting. Just be patience at the start.

Check out this good video by Knit Freedom: