Strikkebøger

Strikkelyst av Brandal og Myhrer

Strikkelyst av Brandal og Myhrer

Strikkelyst er bok nummer to som jeg anmelder. Dette er en oppfølger av boka Strikk – gammel teknikk på nye måter som jeg også kommer til å ha anmeldelse av senere.

Knitting book review number 2 – and this time it’s also a Norwegian book (sorry but most of my knitting books are in Norwegian or Danish). This book is called Strikkelyst – and is jammed packed with techniques and patterns for all levels and needs. It’s a perfect book for those who want to test new techniques or as a gift for a beginner. (shame it’s just in Norwegian really)

For meg er dette en virkelig inspirerende bok med litt til alle. Ja til alle nivåer og behov. Men jeg vil nevne at en av Wool Rocks følger på Facebook kritiserer boka for unøyaktige oppskrifter men det var forrige versjon, håper det er rettet til denne utgave.

Akkurat som den forrige bok, tar Strikkelyst opp masse masse teknikker. Morsomt å lese om kontstrikk, skyggestrikk, dobbeltstrikk og tvebandstrikk på norsk – da dette er teknikker jeg har funnet på engelsk. Jippi! Men samtidig er det nybegynneroppskrifter sammen med strikkeskole og hekleskole! Det er litt repetering fra Strikk – gammel teknikker…. men ikke så mye at det irriterte meg.

Ting jeg vil strikke
Umiddelbart er boka full av ting jeg vil strikke, da jeg akkurat hadde fått den i fanget tenkte jeg at her kan jeg bare starte i den ene enden og strikke meg igjennom. Boka har tøffe luer til menn, søte antrekk til baby (som jeg bare skal strikke om det kommer en nummer 2), fine ting til hjemmet (elgpute ja takk) og småting som tester en erfaren strikker i nye teknikker. Ja litt til alt.

Passer boka til nybegynnere?
Ja det gjør den men kan bli litt overveldet. Boka har grunnoppskrifter på luer, pannebånd, strømper og votter. Det pluss strikkeskolen gjør den til en god start bok om behovet ikke er spesielt (som strikk til baby)

Mangler/ irritasjonsmomenter
Jeg kunne godt ha gitt boka superanbefaling men må dessverre kritisere den litt også. Da målet er å spenne over alle ting man kan strikke så syns jeg det er litt for mye dukkestrikk. Egentlig ok med at det er dukkeoppskrifter men hvorfor kommer de ikke med babystørrelse som alternativ? Kjedelig med 5 sider med oppskrifter jeg ikke kan bruke – og noen av dukkeoppskriftene ser ut til å være fine ting til en baby… Et annet irritasjonsmoment er mangel på voksenstørrelse i en del av strømpeoppskriftene. Mye fine strømper som kun går opp til størrelse 8 år. (har dessverre litt større føtter)

Konklusjon
Dette er en bok jeg vil anbefale – kanskje mest for de som vil inspireres til å prøve nye teknikker eller som en gave til en nybegynner. Jeg må nevne at jeg ikke har testet mange av oppskriftene så jeg vet ikke om manglene fra forrige utgave er rettet. Men jeg skal nok rette i denne anmeldelsen om jeg kommer over feil. Selv planlegger jeg å strikke ganske mange av oppskriftene i 2013.